Besøk fra Lycee Saint-Paul i Vannes

Besøk fra den franske videregående skolen Lycee Saint-Paul.

27 elever og 2 lærere fra Frankrike besøkte oss den første uken i mai. De franske elevene bodde hos de norske elevenes familier og deltok i skolens ordinære aktiviteter, som i sin helhet foregikk på engelsk.

Rektor Dag Brustad ønsket velkommen mandag morgen og orienterte om det norske skolesystemet. Etterpå var det omvisning på skolen. Lærerne Arne Birkeland og Margrethe Vik Vierli hadde flott undervisning i engelsk, om henholdsvis «Art In The Tate Gallery» og «The General Election In The UK». De norske elevene hadde laget en morsom quiz på Kahoot om Norge, som også var veldig populært.

På den store sightseeing-dagen, tirsdag, gikk turen til Vikingskipshuset, Stortinget, Vigelandsparken og Holmenkollen. På Bygdøy fortalte guiden, Katrine Dyvart, masterstudent i arkeologi, levende på engelsk om vikingtiden og vikingskipene Gokstad og Oseberg.

Høydepunktet for de franske elevene ble allikevel omvisningen på Stortinget på fransk (!) ved fylkespolitiker Bénédicte Røer, politisk representant (H) i skoleutvalget på Eikeli vgs. Det var selvfølgelig en stor opplevelse å komme inn i den flotte bygningen og høre om «Liberté, Egalité, Fraternité» på fransk, men om norsk demokrati denne gangen.

På fagdagen i samfunnsfag, onsdag, hadde lærer Hege Solheim Ruud valgt «internasjonal terrorisme» som tema. Elevene jobbet sammen i grupper, og alt foregikk på engelsk og fransk. Alle er imponert over nordmenns engelskkunnskaper, og det er litt av grunnen til at franskmennene ønsket å komme til Norge. Hva er det vi gjør som gjør elevene våre så gode?

Siste dagen fikk alle servert lunsj på skolen, og om kvelden var det pizza og bowling i Oslo.

Denne uken avsluttet prosjektet om utveksling mellom Lycée Saint-Paul og Eikeli vgs for denne gang, der fransk språk og kultur samt engelsk har stått i sentrum. Vi takker for et hyggelig besøk.

Mona Elset

Underviser i samfunnsfag og fransk.

E-post mona.elset@eikeli.vgs.no

Hege Elisabeth Solheim Ruud

Underviser i samfunnsfag og geografi.

E-post Hege.Elisabeth.Solheim.Ruud@eikeli.vgs.no