Mac og PC

Hva må være i orden til eksamen på data'n? Det er viktig at du sjekker dette i god tid før eksamen.

 

 Fungerer pc-en/Mac-en din som den skal?

 NB! Du MÅ ha avslått data når du møter på eksamen! Den må være oppdatert FØR eksamen!

 

Egenkontroll av PC - MAC før eksamen!

 

1. Internett.

a. Sjekk at du er tilkoblet trådløst nett med navn Akershus-FK.

b. Heter din tilkobling noe annet må du koble fra denne og koble deg til Akershus-FK.

c. Trenger du hjelp til dette henvend deg til IKT avdelingen.

d. Husk at du må være tilkoblet med din egen feide konto. Oppdages bruk av andres kontoer er dette å regne som fusk! Stikkprøver vil bli foretatt.

2. Office, har du installert Office 365 (PC) eller Office 2016 for MAC

a. Har du ikke installert Office, gå til http://afk-it.no, klikk programvare deretter Microsoft Office og følge brukerveiledningen for installasjon.

b. Har du installert Office bør du sjekke ved å åpne alle Office programmer og sjekk at de fungerer, gjør de ikke det henvend deg til IKT avdelingen.

3. Ordnett Pluss PC/Mac. a. Har du ikke installert Ordnett Pluss gjør det ved å gå til http://afk-it.no klikk på programvare, deretter på Ordnett Pluss og følge bruksanvisningen. a. Har du installert sjekk at Ordnett fungerer.

b. Sjekk at Ordnett Pluss fungerer og at du får søkt opp ord etc.

c. Fungerer det ikke, så må du avinstallere programmet.

1. Pc i kontrollpanel --> Avinstaller program

2. Mac i finder -->Programmer --> slett Ordnett Pluss. 3. Last ned ny versjon her: http://afk-it.no/slik-installerer-duordboken-ordnett-pluss/

4. PC Er din pc veldig treg, får du stadige feilmeldinger i Windows, mistanke om virus eller blå skjermer? Det kan bety feil på hardware eller Windows installasjonen. Lever din pc til IKT avdelingen for en sjekk og eventuell reparasjon. Pass på at du ikke har Windows oppdateringer som skal lastes ned og installeres eksamensdagen. Re-start pc-en kvelden i forveien HUSK Å STARTE DIN PC OFTE, HELST VÆR DAG OG START DEN VÆR DAG DU HAR PRØVE/EKSAMEN, EN RESTART LØSER DE FLESTE FEIL!

5. Treg Mac Hvis din Mac er treg, det tar lang tid å starte programmer, eller du mistenker virus? Lever din Mac til IKT avdelingen for sjekk eventuell re-installasjon. HUSK Å STARTE DIN PC OFTE, HELST VÆR DAG OG START DEN VÆR DAG DU HAR PRØVE/EKSAMEN, EN RESTART LØSER DE FLESTE FEIL!