Sierra Leone og Prosperity Girl High School

Eikeli vgs og Ullern vgs har i samarbeid med Alton Bendu et prosjekt i Sierra Leone; Jenteskolen "Prosperity Girl High School ".

Jenter har hatt, og har det vanskelig i Sierra Leone. Det gjelder også utdannelse. Jentene blir ofte nedprioritert i forhold til gutter fordi utdannelse er kostbart og familer må velge. Guttene får oftest sjansen til å gå på skole. Prosjektet har vært  bygging og er nå drift og vedlikehold av en jenteskole i Rotifunk.

Hvert år, i påskeferien, reiser elever til skolen for å se prosjektet med egne øyne, samt hilse på elevene ved Prosperity Girls High School. Elevene forteller om sterke inntrykk og en virkelighet langt fra vår egen.

For å få være med til Rotifunk, må elevene engasjere i skolens SierreLeone-komite og sende en personlig søknad til Gro Lorsa som er skolens prosjektleder.