Dette er de emnene de fleste lurer på...

”Jeg har behov for prevensjon, hvor kan jeg henvende meg?”

Prevensjonsveiledning kan du få på helsestasjon for ungdom i Sandvika og på Bekkestua eller hos helsesøster på skolen. Der vil du også kunne få resept på hormonell prevensjon. Det er lurt  på forhånd å spørre hjemme om det er noen sykdommer i familien (hjerte eller kar), slik at du kan få prevensjon som er riktig for deg.

 

”Læreren ba meg oppsøke deg fordi jeg er så trøtt og sovner i timen.”

Mange ungdommer har problemer med å sovne eller å få nok søvn. Det kan være god hjelp i å lære om god søvnhygiene og å se på hvilke endringer som kan bedre søvnkvaliteten. Av og til kan det ligge psykiske eller fysiske årsaker bak søvnproblemer.  Ungdom i videregående skole trenger mye søvn, men har ofte mange aktiviteter som går på bekostning av nok søvn.

 

”Jeg er bekymret for en venn som spiser lite og har gått ned flere kilo.”

Ungdom er gode omsorgspersoner og bekymrer seg hvis venner har problemer. Det kan være godt å få snakke om dette med en voksen (fagperson) og i fellesskap komme frem til hvordan vennen kan hjelpes. Bærum kommune har mange gode tiltak for ungdom som sliter. Ved Psykisk Helse for Barn og Unge (PSBU) er det et team som jobber med unge som har spiseforstyrret adferd.